Szövegközpontú underground muzsika, különféle stílusokkal fűszerezve

“A szembehunyós-utazástól a szvinges pattogásig minden hangulat jelen van a Wakachuka zenéjében. Egyik pillanatban egy füstös bárban ébredünk, a másikban rohanunk keresztül az éjszakai városon, egy pillanattal később pedig bekötött szemmel ülünk a hullámvasúton …”

A győri Wakachuka 2007 óta van jelen az ország könnyűzenei életében. Alakulása után fél évvel, a már kész koncertműsor legerősebbnek vélt dalaiból összeállt a 2008-as Randevú kislemez, minek hatására olyan zenekarok előtt kapott lehetőséget a megjelenést követő években, mint a Quimby, Kiscsillag, Heaven Street Heaven, Sziámi.

A kislemezt a 15 dalt tartalmazó, 2010-es Kell ez a levegő nagylemez követte, amit egy zenei blogon az év legjobb lemezei közé válogattak.
http://ldkritika.blog.hu/2010/12/29/evzaro_lemez

A következő években a zenekar és a hangzás sokat változott; jobban előtérbe kerültek a szövegek és túlsúlyba az előző albumon már nyomokban fellelhető bárzenei hatások.
Így született meg
2013-ban a Grammnyi lélek nagylemez, amit a fent említett blogon ismét beválogattak az év legjobb lemezei közé.
http://ldkritika.blog.hu/2013/12/31/2013_top10_lemez

2015-ben az MR2 Petőfi Rádióban meghirdetett dalszövegírói versenyen Balázs több szövegét is műsorba válogatták. Végül a Holdbolond került a győztesek közé, ami aztán a zenekar 2016 végi újjáalakulását követően felkerült a legújabb, 2017-es Mi ez ha nem című kislemezére.
http://recorder.blog.hu/2017/11/20/aramszunet_utani_gyermekaldas_wakachuka_ep-premier

A lemez legdinamikusabb dala lett a metaforákkal, nyelvi játékossággal alaposan megtámogatott Holdbolond amihez klip is készült. https://www.youtube.com/watch?v=nuqtHH6SYyo

A zenekar 2016 vége óta dolgozik a jelenlegi felállásban.

Koczor Ádám – dob
Sülecz Roland – basszusgitár
Szilágyi Balázs – gitár, ének
Karácsony Balázs – ütőhangszerek
Kácser Tamás – akusztikus gitár